header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Heren Studioren 1 ZAAL - MHCN HJ1: 2 - 3

Gespeeld op: 4-2-2018

Heren Jong 1 in uitdagende zaalcompetitie

Zaalhockey in de topklasse van de Studioren competitie (18-25 jaar) is geen topklasse zoals in ander competities. Heel goede teams nemen het op tegen betere teams. Ik reken ons tot de betere teams uit de Studioren competitie en we nemen het op tegen heel goede teams.

Er zijn zes wedstrijden gespeeld en hoewel we geen kampioensaspiraties kunnen hebben, durf ik de zaalcompetitie nu al een geslaagde uitdaging te noemen. Wedstrijden zijn uitdagend en spannend om te volgen. We spelen tegen heel sterke teams waartegen we weliswaar verliezen maar met een opgeheven hoofd van het veld mogen lopen.

Bij vlagen lukt het ons om met mooi spel onze tegenstanders onder druk te zetten. Op andere momenten weten onze verdedigers de angel uit de aanval van de tegenstanders te halen. Maar natuurlijk gaan er dingen ook mis. Zeker tegen sommige topteams met balvirtuozen waar onze toppers de handen vol aan hebben. Maar ook dan weten we vaak, door voor elkaar te knokken, aanvallen af te weren.

Naarden, Almere en Spitsbergen lijken onderling de strijd te voeren om de medailles in de competitie. Tegen deze 3 teams hebben we nu één of al twee keer gespeeld en hoewel we niet weten te winnen, zijn we zeker verrassend. Ik denk dat Naarden echt de sterkste ploeg is, maar toch wisten we tegen hen 4 keer te scoren! De 1-0 voorsprong bracht Naarden op scherp. 1-1 gelijk bracht hen weer terug, maar na de 2-1 tegen zette Naarden de turbo er op en namen een voorsprong die ze uiteindelijk niet meer afgaven.

Maar we hebben ook andere teams in de competitie. Kampong en Nieuwegein zijn teams waar we meer in de pap te brokken hebben. Kampong was met veel te weinig spelers eigenlijk kansloos maar zeker niet ongevaarlijk. Als ze de volgende keer wel voldoende spelers hebben, dan ziet het spel er wellicht heel anders uit. Nieuwegein heeft de eerste helft van de streekderby gewonnen maar we zinnen op revanche.

Mannen, ik vind dat jullie het goed doen. Zeker wanneer het combinatiespel lukt zijn we echt lekker bezig. En het is mooi om te zien dat jullie genieten van de uitdagende tegenstanders. Ondanks dat we wedstrijden verliezen blijven jullie proberen en hebben jullie lol in het spel. Ik geniet van jullie inzet en passie. Leuk om te coachen, leuk om te fluiten (dank aan Paul, Marcel en Frank) en leuk om te kijken!

Aankomende zondag spelen we in Veenendaal tegen Kampong en Nieuwegein. Kom kijken en aanmoedigen. Dit weekend is spanning verzekerd!

Groet, Arie

Veld of het clubhuis reserveren ?
Bardienst rooster
Plan je in voor een bardienst

Contact

Adres
Zomerdijk 42 B
3402 MJ IJsselstein
030-6888226

Postadres
Postbus 100
3400 AC IJsselstein